0546 220 31 47 ve 0212 801 82 48 nolu Poşet Sipariş numaralarımızdan bizlere her gün kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Modern dünya, plastik poşetlerle ilgili olarak, “Reduce -Azalt, Reuse-Yeniden Kullan ve Recycle-Geri Dönüştür” yaklaşımını tartışıyor, benimsiyor. Peki, Türkiye’de bu yaklaşım ne oranda biliyor musunuz? Plastik poşetlerin kullanım alanları sektörel dağılımında neredeyse %95’i oluşturmaktadır. Zaten market, mağaza ve pazarlarda görmeye alıştığımız plastik poşetlerin fiyatlarının ucuz olması tüketiciyi daha da cezp ettirmişti.
Bu yüzden imalat yeniden kullanma ve geri dönüştürme üzerinde çalışmalarına daha ağırlık vermişti. Azaltma yoluna gidilemeyeceği anlaşılmıştı. Çünkü poşetler hayatı kolaylaştırmanın bir diğer adıydı. Ve son zamanlarda dünyadan beklenen Reuse/Recycle bu oranın %100 olması göz ardı edilemeyecek bir kanıdır. Düşünün! Plastik poşetlerin üretim sürecinden tüketiciye ulaşmasında doğaya ve insan sağlığına bir şekilde zarar verdiğini biliyoruz. Peki, modern dünyanın getirdiği yeniliklere nazaran aksini iddia etmiş olursak; Reduce olarak imalatçılar plastik poşetlerin yerine kese kâğıdı kullanmamızı öneriyor. Belki azaltma yönünde doğru bir öneri ancak ne yeniden kullanma ne de geri dönüşümde istenilen rakam yakalanamamıştır. Çünkü kâğıt en fazla 6 kere geri dönüştürülebilir fakat plastiği sonsuz kere geri dönüştürebilirsiniz. Burada dikkat edilebilecek tek şey plastik poşetlerin yanlış imha edilmiş olmamasıdır.
İmha aşamalarında plastik poşetlerin Recycle’sinde eritme 130 ile 200 derece ısıya maruz kalırken, diğer maddelerde 500 ile 1500 derece ısıya ihtiyaç duyulduğu kanıtlanmıştır. Plastik poşetlerin en az düzeyde enerjiye ihtiyaç duyduğunun üzerinde bir kez daha durulmak istenirse; Plastik poşetlerin Reuse/Recycle yaklaşımının yaşam döngüsü içinde imalatındaki tüm süreçlerin elden geçirilip resmin geneline bakılması yeterlidir.